Aybastı Söz

Söyleyecek sözü,değiştirecek gücü olanların gazetesi

AHMET EREN: AYBASTI’NIN KADERİ, TOPLUMSAL BİLİNÇLENME VE BİLİNÇLENDİRMEYLE DEĞİŞİR !

AHMET EREN: AYBASTI'NIN KADERİ, TOPLUMSAL BİLİNÇLENME VE BİLİNÇLENDİRMEYLE DEĞİŞİR !

2014 yılında yapılacak olan yerel seçimler için Aybastı’da adaylar, partiler konuşulmaya devam ediyor. Özellikle Ak Parti’nin Aybastı’da adayının kim olacağı sorusu sürekli konuşulur ve merak edilen konu haline gelirken, Ak Parti’den Aybastı Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu açıklayan Endüstri Mühendisi Ahmet Eren gazetemize konuştu.
Ahmet Eren, ‘’Ak Partili olmaktan önce Aybastılıyım, Aybastı’nın çıkarları, gelişmesi ve sınıf atlaması benim için parti üstü bir davadır.’’ Dedi.

Siyaseti kendisi için; amaç değil, insana, toprağa, tabiata ve tüm canlılara bir hizmet aracı olarak gördüğünü belirten Ahmet Eren, kendisini aday adaylığına iten sebepler olarak Lisans eğitimi sonrasında Avrupa’da geçirdiği yılların etkisi olduğunu, 20’yi aşkın Avrupa ülkesi ziyaretleri sırasında görmüş olduğu güzelliklerin kendisini çok etkilediğini ve bunların da kendi ülkesinde de olabileceğini söyleyerek şunları ekledi: Avrupa ülkelerinde karşılaşmış olduğum güzellikler ve hayat çizgimizin etkisi harmanlanınca hizmet için hemşerilerime en faydalı olacağıma inandığım Ak Parti’den Aybastı Belediye Başkanlığı’na Aday Adayı olmaya karar verdim. Aybastı Belediyesi’ni tecrübem ve bilgi, birikimlerimle yönetmeye hazır ve donanımlıyım. Aybastı Belediye Başkanlığı makamı gibi mahalli değil, mahalli komşu şehirlerden ve yabancı ülkelerden gelen çalışanlarımı da sevk ve idare ediyorum. Kişisel gelişiminde çok kapsamlı donandığım ve insanlara hizmet ederek büyük işler başarmayı çok sevdiğim için de Belediye Başkanlığı görevini de hakkıyla yerine getireceğime inanıyorum.’’

Aybastı’nın en çıkarına olacak partinin bugün, Ak Parti olduğu kanaatinde olan Ahmet Eren Ak Parti’yi tercih etmesini şu sebeplere dayandırdı:
‘’Sn. Başbakanımızın siyasi görüşüyle yoğrulduk da ondan Ak Parti derim. Ak Parti icraat partisi de ondan derim ! Ak Parti insanların giyimine kuşamına karışmıyor da ondan derim ! Ak Parti hastane kuyruklarını kaldırdı da ondan derim ! Ak Parti halkı kucaklıyor da ondan derim ! Artık uçak yolculuğunu zenginler yapmıyor da ondan derim ! Ak Parti hayal bile edilemeyenleri gerçekleştiriyor da ondan derim!’’

Aybastı tarihinde, gelmiş geşmiş aday adaylarından en genç olan Ahmet Eren, siyasette yaş tabularının yıkılması, siyasette ‘’yaşlı olmak şartı’’ diye bilinçaltına yerleşmiş yıkılması zor bir tabunun olduğunu ve artık bu uykudan uyanılması gerektiğini, Başbakan’ın bile seçme-seçilme hakkının 18 yaşa düşürmeyi tasarladığını vurgulayarak konuyla ilgili bir değerlendirme yaptı. Ahmet Eren; ‘’ 29 yaşındaki bir bireyin bile bu yola çıkması şaşırtıyor bizleri maalesef ! Aybastı Belediyesi’nden çok daha fazla sayıda personel ve bütçeyi en modern teknikleri kullanarak başarıyla yürütüyorum. İmam-ı Gazali hazretlerinin söylediği rivayet edilen şu söz çok manidardır: ‘’Cevizin kabuğunu kırıp özüne inemeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.’’

Bir Belediye Başkanı, kendi isminin geçtiği reklamlardan sakınmalıdır !

Yaşı, eğitimi ve kariyeri itibari ile halkın ve siyaset dünyasının sempatisini kazanacak bir Belediye Başkanı olabileceği inancına sahip olduğunu söyleyen Ahmet Eren kendisine göre bir belediye başkanın nasıl olması gerektiğini sorduğumuz da ise cevabını şu cümlelerle ifade etti: ‘’Bir Belediye Başkanı her şeyden önce temsilcisi olduğu toplumu en iyi şekilde temsil edecek bir etikete sahip olmalı. Çünkü toplumu temsil edecek Belediye Başkanı’nın etiketi, o Başkanı hizmete layık gören fertlerin hayata bakış açılarını, inançlarını ve umutlarını da direkt olarak yansıtır. İlkel topluluklar ağaları, fakir toplumlar zengin işadamlarını, vasat toplumlar meşhurları, sağduyu sahibi toplumlar ise gelişmiş beyinleri seçerler ! Bir Belediye Başkanı aynı zamanda, kültürel altyapısı gelişmiş bir birey olmalıdır. Zerre kadar dahi olsa kibir taşımamalı, tevazu sahibi olmalıdır. Sadece insanlar değil, ayırt etmeksizin tüm canlıların hukukunu gözetmeli ve korumalıdır. Yapılan tüm icraatları, Belediye Makamı adına duyurmalı, kendi adına hiçbir şey mal etmemeli, kendi isminin geçtiği reklamlardan sakınmalıdır. Ekip arkadaşlarını takdir etmeli, insanların sıkıntı ve dertlerini can kulağı ile dinlemelidir. Gerektiğinde kafasını çöp bidonuna bile uzatıp atıksal ayrıştırmalar doğru yapılıyor mu diye bakabilmelidir.’’
Mevcut Belediye Başkanı İzzet Gündoğar’ın çalışmalarını da değerlendiren Ahmet Eren, İzzet Gündoğar’ın Ak Parti iktidarı ile bir çok güzel uygulamaları Aybastı’da hayata geçirdiğini ama Ak Parti iktidarı ile daha iyi ve inovatif projeleri de Aybastı’ya sunulabilirdi diyerek, Ak Parti olarak hizmette sınır tanımadıklarını ve bu yüzden tek değil, bir çok aday adayı ile bu hizmet kulvarında yarıştıklarını söyledi.

Benim belediyecilik anlayışım, yol ve kaldırım taşları ile sınırlı değil !

Ak Parti Aybastı Belediye Başkan Aday Adayı olan Ahmet Eren’e belediye başkanı seçilmesi takdirde ilk gerçekleştireceğiniz proje nedir sorusunu yönelttiğimizde ise; belediyede proje yönetimine yaklaşım metodunun klasik değil, eş zamanlı olarak ilerleyeceğini,yani eski mantık tek bir noktaya takılıp kalmadan bir çok projeyi aynı anda kaynakları en iyi şekilde optimize ederek başlayacağını belirterek, gerçekleştireceği projelerden bahsetti.
Ahmet Eren: Kısa, orta ve uzun vadeli olarak üç kategoriye ayırdığım projelerim var. Yol problemimize matematiksel rehber olması babında araç sayar aygıt’ın inşası; çöp konteynırlarının estettik ve ergonomik hale getirilmesi, köylere mobil araçlar ile periyodik eğitim hizmetlerinin sunulması, Zana Keçiciliğinin yöreye tanıtılması, organik tarımda marka değerlerin oluşturulması, Perşembe Yaylası’nda, sosyal tesis ve konaklama olanaklarının geliştirilmesi, entegre hayvan pazarı ve modern kesim tesisinin Aybastı’ya kazandırılması, Tracking ve yürüyüş parkurlarının yapılması, kent merkezinde kapalı semt pazarının inşası, Kanalizasyon ve su şebeke hattının Büyükşehir ile projelendirerek yenilenmesi, asbesli boruların tarihe gömülmesi, Kümbet hakkında tarihi bir doküman filmi, Belediye Web Sitesi’nin modernleştirilmesi, ekmek artıkları için özel muhafaza kapları sağlanması ve sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının karşılanması, içerisinde; yüzme havuzu, tük hamamı, sauna, fitness salonu, Aybastı Spor satış reyonu, cafe ve şehir kütüphanesinin yer aldığı bir komplexin inşaası, Kümbet Yaylası’nda Anadolu’ya giriş yıllarını simgeleyen bir Türklük Anıtı’nın dikilmesi, şehir içerisindeki güneşliklerin tek tip hale getirilerek 19. y.y görünümlü bir atmosfer oluşturulması, çevre dostu torbalar kullanılarak plastik atıklardan kentimizin arındırılması gibi projelerim mevcut diyerek, Aybastı için hayalini kurduğu çok büyük iki projesi olduğunu ve en yakın zamanda İsveç’in Vaxjö kentinde Belediye Başkanı Sn. Bo Frank’ı ziyaret edip, iki projesinin fizibilitesi için ilerleme kaydetmiş olacağını söyledi.
Ak Parti Aybastı Belediye Başkanı Aday Adayı Ahmet Eren Aybastılılara bir çağrıda bulunarak açıklamalarını şöyle tamamladı: ‘’ Bugün, Aybastı tarihinde bir ilk, Aybastı halkının hizmetine talip olmuş, kendini yetiştirmiş ve geliştirmiş bir Yüksek Mühendis hizmet ile yorulmaya ve yükü sırtlanmaya talip bir genç hemşeriniz olarak söylüyorum: Lütfen, sağduyu ile ‘düşünün’ ve eşlerinize, dostlarınıza, çevrenizdekilere ‘düşündürün’ bu önemli konuyu. Aybastı’nın kaderi, sadece sayılı aydınların çalışmalarıyla değil, toplumsal olarak bilinçlenme ve bilinçlendirmeyle değişir !’’.

9 comments on “AHMET EREN: AYBASTI’NIN KADERİ, TOPLUMSAL BİLİNÇLENME VE BİLİNÇLENDİRMEYLE DEĞİŞİR !

  1. hasbi
    2013/09/25

    Yüksek Mühendis lik iyi birşey ama bunu sürekli göze sokarsan oy oranın alçakta kalır 🙂

    Yol konusunda araçsayardan fazlasını düşünmelisiniz.

    Çöp konteynırının estetiği ergonomisi konusunda da önce bir çöp konteynırının maliyetini ve ilçemizde ne kadar dayandığını araştırın.

    mobil araçlar ile periyodik eğitim kısmını anlamadım. twitlerinden de anlaşıldığı kadarıyla halkı biraz hakir görüyorsun. eğitim işini halk eğitim yapıyor sen belediyeciliği hallet gerisini halk eğitim yapar.

    Bölgeyi bilsen keçicilikle ilgili fikrini tekrar değerlendirirdin. Yaylada koyunlar otlayacak yer bulamıyor bir de sağa sola saldıran fındık yapraklarını vs yiyen keçi olursa millet birbirini kırar :))

    vsvsvs

    istemezük desem daha kısa olacaktı galiba.

    Ha birde unuttuğun bi durum var. Şimdiye kadar bütçe sıkıntısı olmayan firmalarda çalıştığın cv nden anlaşılıyor.

    Bu kadar projeyi gerçekleştirmek için bütçeyi nerden bulacağını anlatmamışsın. Vaxjö ile kardeş ilçe mi olcaz parayı onlar mı vercek? Zira büyükşehir olmak veya il özel idarenin verdiği paralarla gerçekleşecek hayaller değil bunlar

    Projelerin güzel olmakla birlikte biraz “Yüksek” yani ayağı yere pek basmıyor. Samsunda yaşamışsın vs evet oralarda uygulanabilirliği daha yüksek ama bizim ilçemizde zor.

    Aybastı ilerlemek istiyorsa öncelikle ayağına takılmış pranga olan “Armutlu Mahallesini” çözmesi lazım. Armutlu seçmen sayısından dolayı ilçenin kaderiyle oynuyor ve doğal olarak hizmetlerin bir kısmı oraya kayıyor. koskoca mahalle ne kadar hizmet etsen bi o kadar daha ihtiyaç oluyor. oraya yapınca da başka mahalleler ve projeler rafa kalkıyor.

    • abdullah
      2013/09/27

      yayla biz görmeyeli kücüldü sanırım yaylada kac hanenin koyunu kaldıki otlatmaya yer bulamıyorlar sen koyunu yap otlatmaya yer cok yaylada

    • mehmeT
      2013/09/27

      şimdi adam yüksek mühendis olmuş tabiki cv sinde veya kendini tanıtırken yüksek mühendis dicek. atıyorum sayın izzet gündoğar kendini tanıtırken izzet gündoğar mı diyor yoksa başında Aybastı belediye başkanı izzet gündoğar mı diyor. veya bir doktor kartvizitinde sadece ismini mi yazıyor yoksa başına dr. koyduktan sonra ismini mi yazıyor? arkadaşım bence eleştiri yaparken güzel yerden yapın da küçük düşmeyin. yoksa doktorun kartvizitinde dr yazdığı için hasta sayısı mı düşüyor. bırakın bu ucuz siyasetleri. adam gümbür gümbür geliyor. sözüm ona aybastının ileri gelen siyasetçileri hala aday adaylıklarını açıklayamadı.. hala kahve köşelerinde fiskos yapıyorlar acabalar la yaşıyolar. adamın açın önünü çıraklık kalfalık ustalık yapsın. insan bu hata yapabilir kimse annesinin karnında belediye başkanı veya başka bir şey olarak doğmuyor. herkes yolunu kendi çiziyor. bu adamın bu cesaretini kutlamak yerine siz hala yıkıcı olmaya gayret ediyorsunuz. bizim Aybastı ve çevre ilçeler de ki insanımızın en büyük sorunu o olmasın aybastıda kaybetse de olur mantığıyla yaşıyoruz. evet adam samsunda ve yurt dışında bulunmuş. ama adam bu sıkıntısız hayatı dertsiz hayatı bırakıp memleketine hizmet için kendini adamaya geliyor. bu adam sadece seçim rüzgarıyla gelmiyor. bu adam artık kendini aybastıya adadığını açık açık aday adaylığını açıklayarak belli ediyor. keçi konusuna gelince zana keçisi dağ da yaşayan veya fındık bahçelerine girip bahçeleri dağıtan bir tür değil keçi türünün en uysal olanı ve çiftliklerde yetişen bir türdür. sayın Ahmet erenin bence burada demek istediğini şöyle anlamış bulunmaktayım. zana keçisi yün ve süt olarak müthiş verim veren bir hayvan ilçenin ileri gelen iş adamlarıyla koordineli olarak çalışarak şehre istihdam sağlamak istemiş olabilir. yani yayla ya veya bahçelere salmaya gerek yok çiftlikte yetiştir tarzı umarım böyledir.
      mobil eğitim konusunda da şunu anlıyorum halkı atıyorum fındık mısır konusunda atıyorum hayvan hastalandığında veya kene ısırıklarında nasıl davranılacağı konusunda detaylı olarak halkı bilinçlendirmek olabilir. veya köy hayatında yaşayan insanlarımızı teknolojik konuda bilinçlendirerek daha rahat hayat sürmelerini sağlamak olabilir. sayaç konusuna gelince araçların geçişi ve çıkışı hesaplanarak ilçe içinde yol güzergahlarının tekrar revize edilmesi gerekebilir.
      evet projeler de ayak yere basmıyor haklısınız ama şunu da unutmayın artık ülkemiz uçak üretmeye başlıyor. bence projelerin artık yere basmaması gerekiyor!!! adam farklı projelerle geliyor farklı olmak her zaman fark yaratır. daha düne kadar ordu büyük şehir belediye başkanı aybastının a sını bile telaffuz bile etmezken neden 2 hafta da bir Aybastı da ??? bence Aybastı diğer ilçelere göre lokomotif olmak zorunda uçuk projeler yaratıp fark yaratması gereken bir ilçe aksi taktirde çok geride kalır nüfusumuz 14.000 kişilerden 8.000 lere kısa sürede inerse şaşmam!!! bence adam gümbür gümbür geliyor gelmeyi de hak ediyor.. bütçe konusuna gelince dar bütçeden veya bütçe yaratmak bunun işi.. projeler sayesinde kimseye peşkeş çekilmeyecek ve projeler sayesinde belediye bütçesine kaynak sağlanmış olacak. endüstri mühendisini diğer mühendisliklerden ayıran en önemli özelliği mevcut durumu daha iyileştirmek ve kaynak yaratmak proje üretmek insanları yöneterek verim sağlamak.. bence Aybastı için büyük kazanım olacak gibi geliyor. armutlu mahallesine vurgu yapmanızın nedenini hiç anlamış değilim armutlu mahallesi yoksa Ahmet erenin köyü olduğu için mi? ama sanıyorum ki Ahmet eren bu projeleri sadece armutlu mahallesine veya Ortaköy mahallesine veya herhangi mahalle ayırt etmeyeceğini düşünüyorum… biraz saygı ve belden aşağı vurmayalım. adam olursa ben varım diyor olmazsa bidahaki veya bidahaki seçimlerde varım diyor çekip gitmiyor. aybastıya kazandırdığı şeyler çok olacak Aybastı insanınında ona kazandırdığı çok şey olacaktır. buradan sayın Ahmet eren e diyorum ki göç sorunu ile ilgili her yıl çevre ilçelerle beraber ilçlerin ileri gelenleriyle beraber çalıştay yapmalıyız. aksi takdirde Mesudiye gibi yok olma noktasına gelebiliriz. sayın Ahmet eren siyasi hayatında başarılar diler. desteklerimi akp li olarak aybastılı olarak iletmek isterim.

  2. abdullah
    2013/09/27

    Yüksek Mühendis lik iyi birşey ama bunu sürekli göze sokarsan oy oranın alçakta kalır —-demişsiniz napsın ahmet eren şimdi yaptıgı tahsili saklasınmı kamuoyundan

  3. abdullah
    2013/09/27

    Ha birde unuttuğun bi durum var. Şimdiye kadar bütçe sıkıntısı olmayan firmalarda çalıştığın cv nden anlaşılıyor—- anlaşılan aybastı belediyesinin bütcesini siz yönetiyorsunuz o halde aybastı belediyesinin bütcesinide acıklayında ahmet eren ona göre projeler üretsin

  4. abdullah
    2013/09/27

    TÜRKİYE DEĞİŞİYOR! İnşaallah daha da hızlı bir şekilde değişecek. Teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilen, proje üretebilen, kariyer sahibi genç ve yeni yöneticiler geliyor! 2023’e az kaldı… Bu süreçte değişimden korkmayan, gençlerin önünü açan il ve ilçeler bir yıldız gibi parlayacak!!!

  5. abdullah
    2013/09/27

    Endüstri mühendisliği insan, bilgi, ekipman, malzeme ve proseslerin kullanılması, yönetimi ve geliştirilmesi ile ilgili bir mühendislik dalıdır. Endüstri mühendisleri malzeme, zaman ve enerji gibi kaynakların max. verimde kullanımına ve mühendislik hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarda bulunurlar. Bu mühendislik dalı diğer mühendislik dallarından farklı bir yapıya ve düşünce sistemine sahiptir. En önemli fark ise Endüstri Mühendisliğinin parçayı değil bütünü göz önüne alarak çalışması yani sistemin bütünüyle ilgilenmesidir. İkinci önemli fark ise her türlü uygulamada insan faktörünü dikkate almasıdır. Yukarıda belirttiğim farklardan dolayı temel doğa bilimleriyle olan ilişkisinin yanında sosyal bilimlerle iç içedir.——————- yorum yapan arkadaşlar nasıl bir aday istedigini acıklarsa bu süre zarfında onların beklentisine cevap verecek adaylarda cıkabilir.zaman kısalıyor cünkü yoksa bir 5 yıl daha beklenmek zorunda kalabilirler.

  6. abdullah
    2013/10/04

    Ahmet Eren
    Aybastı Söz gazetesine yaptığım son demeçten sonra ortaya çıkan tutarsız eleştirilerden sonra çok kısa bir açıklama yapmak istiyorum. Öncelikle eleştirilerin boyutu, yapıcılığı (etkin/boş) ne olursa teşekkür ediyorum. Üzülerek belirtmek isterim ki, bırakın Aybastı’yı tüm Türkiye’nin en büyük sorunu olan “eğitim” konusuna belediyelerin karışmasına anlam veremeyen insanlar var! Belediyecilik kaldırım taşı dizmek ve yol yapmak değildir sadece, artık uyanın bu uykudan lütfen!!! Toplum olarak o kadar pasifize edilmişiz ki(!), belediyeciliği sadece yol ve kaldırım yapmaktan ibaret sanıyoruz… Avrupa’da herhangi bir belediyeye girin bir ziyaretçi olarak. Sadece eğitim programlarını açıklamalarını isteyin.. O zaman belediyecilik nedir göreceksiniz!! “Sistem o şekilde yürümüyor, bu iş nasıl olacak” gibi bahanelerin arkasına kimse saklanmasın! Aksi takdirde asla değişemeyiz! Bu toplumsal bir hareket!!! Zana keçisi ile ilgili yorumlar ise gercekten gülünç önce araştıralım lütfen.. Zana keçisi doğada barınamaz (Türkiye’de), ahırda yetiştirilen bir hayvandır. Ege bölgesi uçuşa geçti bu konuda ama bizde hala bazı arkadaşlar fındık tarlaları ne olacak diye komik yorumlar yapıyorlar.. En son olarakta benim bazıları benim yüksek mühendisliğimi itici buluyor. Neden anlamış değilim? Aybastı tarihinde bu etikette birisi mevcut rahatını bozarak aybastı belediye başkanlığına soyunamadı şu ana kadar da ondan mı acaba? Ayrıca en bu yola çıktığımdan beri hep “Allah’ın izni ve Halkın teveccühü” dedim!! Olmazsa sağlık olsun, hayırlısı böyleymiş deriz. Sonuçta iman ediyoruz kadere çok şükür.. Ben radikal değişimlere açık bir halk seçecektir, kaldırım ve yol ile avunan bir seçmen zaten beni seçmek istemez. Demokrasiden korkmayalım bu kadar. Şu an sadece “aday adayı”yım.. Vesselam…

  7. od
    2013/10/08

    İlim ve bilim sahibi olmak için koşturmuş birisi tabi ki sahip olduğu ünvanları kullanacaktır, bu sonuna kadar onun hakkıdır, mühür bunun içindir. Birilerinin gözüne iyice batmış. Hayırdır sizin tahsiliniz mi yetmedi de haset ediyorsunuz. Bence Genç kardeşimiz gayet ifade etmiş derdini hedefini. Birilerini de iyice çekindirmiş anlaşılan.
    Halk olarak genç kardeşimin ifadelerden hiç alçalmış gibi de hissetmedim kendimi. Birisi kendini öyle hissediyor, garip!!!
    Genç kardeşimizle tanıştım, efendi ve gözlerinde ışık var, kendisine inancım tamdır ve cemiyetimle birlikte desteklerimiz arkasındadır. Hayırlısını versin Rabbim.

Yorum bırakın

Information

This entry was posted on 2013/09/19 by .